Posted on

Той си идва, а ние заминаваме.

Вече пет ( 5 !!! ) месеца и куп дни той е там, ние сме тук и в общи линии сме насам-натам, а той е горе-долу. 🙂

Лъче замина през януари (2019-та) за Калифорния, някъде из Района на залива (The Bay Area). Това съвсем не беше началото, за сметка на това, идея нямам къде ще му отиде краят.

Пет месеца, в които отдалечено решавахме какво да бъде и как ще бъде, сякаш така ще стане. 🙂 През едни 10 000 километра избираме бъдеще, избираме дом, училища за децата. Едни 10K километра, които са ужасно много, когато имаш нужда да е близо и крайно малко, когато те вбесява.

Не помня как започна там, но oще първата седмица се сдоби с кола, а малко след това научи и на каква цена ще я получи. Явно така работят – продават ти я, а до цената – много трудно се добираш.

Още първата седмица се впечатли от толерантността на шофьорите и от това как навигацията на Google наистина работи (кой ти да знае). Всъщност това важи и за Европа, но не за цялата.

Още първата седмица бе любезно съпроводен от управител на банка, оня с вратовръзката, супер нахакания и отвратително надут, дето се мисли за кой знае кой, когато е у нас, до банкомата, за да му обясни как да действа.

Oще първата седмица беше обиколил три къщи и беше избрал само една от тях. Три, в района на училището, в което не приеха Крисче, но все пак ние много харесваме. Звучи като там да работи районният принцип за училища и техният рейтинг участва в образуването на цената на наема. Звучи като лотарийният им принцип също да не е опорочен, макар и в наша вреда.

И само час след харесването на къща беше пред мястоТО за училищата, в което да подаде документи, защото нашето голямо дете е брилянтно и се нуждае от най-доброто училище. Те пък явно не го проумяха, но… даваме им време. 🙂

Още половин час след това беше набелязал околните частни училища, чак ме е яд, че проспуснах обиколките и чак ми се иска аз да го направя с Дара някой ден. 🙂

– Хей, либе, чувала ли си кои са тия сциентолозите? Нещо много се хвалеха в тяхното училище, а на мен ми звучат познато, но не помня с какво.

– … хайде пак… сериозно ли? Изложи се пред тях? Л. Р. Хабърд и “Бойно поле Земя”?

Някои страни звучат забавно, а останалите – в друг епизод.

Пет месеца валя, както тук, така и там. И сега, когато времето се оправи – ще отидем да пробваме и ние. Юни месец е, California, here we come!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *